Asiatisk Plommonkyckling

Den är egentligen min man som har kommit på den här rätten, men jag har lagt min egen lilla touch på den. Och eftersom den är så god så vill jag gärna dela med min av den.
 
För två personer:
1 kycklingbröst
2-3 morötter
1 dm purjolök
1/2 färsk brocollibukett
3/4 paprika, gärna röd eller gul
2-3 skälkselleri
10-15 katrinplommon, skurna i bitar
1 purk katrinplommonpuré
1/2 dl tomatpuré
1 liten sked rödcurrypasta (önskas en hetare rätt kan mängden rödcurry ökas)
1 dl rapsolja
3/4 dl ostronsås
En skvätt äkta kinesisk mörk soja (försök att undvik svampsoja, äka kinsesk soja är så mycket godare)
Lite chilipulver (önskas en hetare rätt kan även en chilifrukt hackas ner i kryddblandningen)
 
Gör så här:
Ta fram en wokpanna eller en annan bra stekpanna som går bra att woka i. Jag brukar använda en traktörpanna.
Häll i olja, ostronsås, tomatpuré, katrinplommonpuré, rödcurrypasta, de skurna katrinplommonen, soja och chilipulvret i stek/wokpannan. Blanda.
 
Strimla ett kycklingbröst i smala strimlor. Lägg i kycklingen i wokpannan i kryddblandningen och stek på svag värme tills kycklingen är färdig. Hårdstek inte kycklingen! Den ska wokas tillsammans med grönsakerna sedan, och det blir inte gott om kycklingen blir torr. Ta av pannan från plattan när kycklingen är färdig.
 
Strimla morötterna i långa tunna bitar, om brocollin är stor dela bitarna, annars kan de var hela. Dela paprikan, purjolöken och skälksellerin i stora bitar. Lägg de skurna grönakerna i wokpannan tillsammans med den stekta kycklingen. Blanda väl.
 
Hetta upp en spisplatta. När plattan är tillräckligt varm, ställ wok/stekpannan på plattan och woka på full effekt i 2-2,5 minuter under ständig omröring.
 
Servera med jasminris.
 
Smaklig måltid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0