Bärpaj
Gott att äta och enkelt att laga.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk socker
Gör så här:
Blanda alla ingredienser tills det har blivit en fin deg.
Pajen:
400 g blåbär och hallon
1 tsk potatismjöl
Olja
Gör så här:
Olja en pajform. Häll bären i formen. Strö över potatismjölet jämt över alla bär (potatismjölet använder jag för att suga upp vätskan från bären). Tryck ut pajdegen till små plättar och lägg över bären tills de täcker alla bär.
Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.
Det är ju gott att ha vaniljsås till. På potatismjölets baksida finns ett bra recept på vaniljsås som jag brukar använda mig av. Idag provade jag att göra såsen på havremjölk. Det blev riktigt gott. Vill man av någon anledning inte använda mjölk tycker jag att havremjölk är att föredra framför sojamjölk.
God spis!

Kommentarer
Trackback