Kycklingpaj

Jag älskar paj! Dels för att det är gott men också för att det inte behövs något annat tillbehör än sallad till för att det ska bli en måltid. Och ingredienserna i paj kan ju varieras i hundratal! Här kommer en paj med smak av Kanadas guld - lönnsirap.
 
Pajdeg:
125 g smör
3,5 dl rågsikt
 
Fyllning:
6 kycklingklubbor
2 kokbananer (ganska mogna)
2 ägg
2 dl mjölk
Curry
Lönnsirap
Salt
Ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och mjöl till en deg och tryck ut den i pajformen. Förgrädda i ungefär tio minuter.
Skär av köttet från kycklingklubborna, skär i mindre bitar och stek tillsammans med curry och lönnsirap tills kycklingen är färdig. Stjälp över bitarna i det förgräddade pajskalet.
Skär kokbananerna i slantar med en bredd på ungefär 0,5 cm. Stek dem väldigt kort på båda sidor tillsammans med curry och lönnsirap. Fördela dem jämt över kycklingen i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, curry och salt i en skål. Häll äggstanningen över pajen. Täck pajen med ostskivor.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter.
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0