Lasagnerullar

Min plan var att göra caneloni, men det blev en form av lasagnerullar istället. En aning tidskrävande, eftersom jag gjorde pastan själv. Riktigt gott blev det, kanske just på grund av att jag gjorde pastan själv.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
För att göra pastadegen följde jag receptet på durumvetemjölspaketet.
 
Färssåsen:
1 röd lök
1 morot
250 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 påse kidneybönor (1/4 kokta av 500 g torkade)
6 skivor ost
Oregano efter behag
Olja att steka i
 
Gör så här:
Skär rödlöken fint och stek i olja. Riv moroten fint och stek tillsammans med löken. Häll kidneybönorna i stekpannan. Mosa. Häll krossade tomater över den ganska torra blandningen. Tillsätt tomatpuré, ketchup, ost och oregano. Rör om. Ställ åt sidan när det är klart.
 
Ostsås:
2 dl mjölk
1 msk mjöl
3 msk vatten
3 skivor ost
 
Gör så här:
Värm mjölken i en kastrull på spisen. Gör en redning av mjölet och vattnet. Häll redningen i mjölken när den har blivit lite varm. Rör om. När såsen börjar bli lite tjock, lägg i osten och rör om försiktigt tills allt har smält. Koka på svag värme i några minuter. Ställ åt sidan.
 
Lasagnerullarna, gör så här:
Olja en ugnsfast form.
Kavla ut pasadegen och skär den i bitar ungefär lika stora som vanliga lasagneplattor. Lägg en rejäl klick med färssås mitt på pastabiten och rulla ihop. Lägg rullen med skarven neråt i den oljade ugnsfasta formen. Upprepa.
Lägg en bit ost på varje rulle. Avsluta med att hälla ostsås över alla rullar.
Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0