Mandelbollar

Det här receptet kommer ursprungligen från min svärmor. Som alla andra recept har jag modifierat det lite för att det bättre ska passa oss. Man kan använda olika sorters nötter. Själv har jag endast provat med mandlar och cashwenötter.
 
Cirka 40 st.
 
100 g mandel
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
3 ägg
Peppar
Persilja efter tycke och smak (jag brukar använda frusen)
1 msk grönsaksbulgongspulver eller 1 tärning
Olja att steka i
 
 
Gör så här:
Ställ en kastrull med 1,5 l vatten på spisen att koka. När vattnet kokar häll i grönsaksbuljongen.
Mixa mandel fint i matberedare. Häll över mandelkrosset i en bunke och häll i ströbrödet och pepparen. Blanda.
Mixa äggen och löken fint, tillsätt persiljan och mixa ytterligare en stund. Detta hälles sedan i bunken med mandeln och ströbrödet. Rör om väl. Låt blandningen stå några minuter tills ströbrödet har sugit åt sig av vätskan och blivit lite torrare.
 
Forma till små bollar, inte allt för stora eftersom de sväller när man kokar dem. Koka bollarna i 6-8 minuter. Lägg dem i en stor sil så att allt vatten rinner av och låt dem sedan ligga där i någon minut innan de steks. Stek bollarna i någon minut tills de fått fin färg.
 
Varsågoda!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ulla

Åh, de är jättegoda! Jag har fått receptet av dig tidigare och gjort dem flera gånger. Enkla att frysa kokta och sen bara steka upp vid behov!

Svar: Vad roligt! :-) Det är ju kul att man kan variera nötterna i dem också!
Sara Thomasdotter Berggren

2013-04-06 @ 21:45:36
Postat av: Sara Kihlström

Hej hej! Gillar din blogg! Men funderar vad man serverar detta till? Ser smarrigt ut.... Kram

Svar: Hej! Vad roligt att du gillar den! :-) Du kan servera vad du vill. Jag har serverat både potatis, pasta och matvete. Vi använder dem som ett vegetariskt alternativ till köttbullar. Kram!
Sara Thomasdotter Berggren

2013-04-08 @ 09:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0