Morotsbollar
Söta och goda bollar baserade på morötter. Ett perfekt alternativ till köttbullar, som passar bra till både pasta, ris och matvete. Gott med en klick creme fraish till!
1,5 dl röda linser
4 normalstora morötter
1 normalstor palsternacka
1 gul lök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 skvätt rapsolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj först linserna i kallt vatten och koka dem sedan mjuka. Låt dem svalna i durkslag så att allt överflödigt vatten rinner bort.
Riv morötterna fint. Riv palsternackan fint. Mixa löken och äggen tillsammans med de avsvalnade röda linserna tills det blir en fin smet.
Häll ströbröd, salt och peppar i en bunke. Blanda. Tillsätt den mixade smeten och rör om. Tillsätt sist de rivna morötterna, palsternackan och en skvätt olja. Blanda väl.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll lite olja på bakplåtspappret och pensla ut det så det hamnar över hela pappret. Rulla lagom stora bollar.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i ungefär 30-40 minuter, beroende på ugnens effekt.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback