Mustig brunsås

Den här brunsåsen tycker jag är en av de godaste jag smakat, och därför vill jag gärna dela med mig av denna underbart goda sås, om jag får säga det själv.
 
50 g smör
3 msk mjöl
5 dl vatten
5 tsk soja
1-2 msk mörk sirap
2 tsk balsamvinäger
1 msk rapsolja
Lite svartpeppar
 
Gör så här:
Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt vattnet och låt blandningen koka upp. Tillsätt de övriga ingredienserna samtidigt som du smakar av. Låt såsen koka i tio minuter när bästa smaken är uppnådd.
 
Såsen passar bra till rätter med rött kött och potatis, men för den som gillar brunsås passar den till det mesta!
 
Låt er väl smaka!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anette

Den måste jag testa nästa gång jag ska göra köttbullar!

Svar: Ja, gör det! Jag blev faktiskt förvånad över hur god den blev första gången jag gjorde såsen. Men jag tror det är den "hemliga" ingrediensen som gör det! ;-)
Sara Thomasdotter Berggren

2013-04-03 @ 22:33:26
Postat av: Anette

Den hemliga ingediensen..sirap?

Svar: Nej, jag tänkte mest på balsamvinägern. :-) Jag hällde i den på vinst och förlust, men det blev jättebra!
Sara Thomasdotter Berggren

2013-04-04 @ 00:56:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0