Rödbetssallad med bönor

Det här är en annorlunda rödbetssallad, fullproppad med protein och goda smaker!
 
4 rödbetor
1 dm purjolök
1/4 kokta svarta bönor av 500 g okokta
1/4 kokta kikärtor av 500 g okokta
150 g fetaost
Rapsolja
Vitvinsvinäger
1/2 citron
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här:
Skala och tärna rödbetorna och koka dem tills de har blivit mjuka, i ungefär 20-25 minuter. Häll av rödbetorna och skölj dem kalla. Hacka purjolöken och blanda den med de svarta bönorna och kikärtorna i en bunke. Skär fetaosten i ganska stora bitar och häll ner dem i bunken. Häll ner de kalla rödbetorna i salladen.
Blanda dressingen i en separat kopp. Jag använder en ganska smakrik rapsolja och eftersom jag älskar smaken av vinäger så tar tar jag 1 del olja och 2 delar vinäger. Pressa ner saften från en halv citron i dressingen, salta och peppra.
Häll dressingen över rödbetssalladen och låt den få stå en stund i kylskåpet innan den serveras, så att salladen hinner ta smak av dressingen ordentligt.
 
Om man gillar kryddstarka ägg, är det väldigt gott att äta det till!
 
Tips, det går lika bra att göra den här salladen utan fetaost!
 
God spis!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0