Smörgåstårta

Smörgåstårta är ju alltid gott! Och speciellt god blir den ju när man får göra den själv och bestämma sina egna röror! Här kommer receptet på våra röror. Ingen som smakat vår smörgåstårta har någonsin blivit besviken!
Den här smörgåstårtan passar bra för fyra personer.
 
16 bitar grov formfranska
 
Fetaoströra:
30 st kalamatioliver
150 g fetaost
1 liten rödlök
3 skedar creme fraishe
 
Mimosaröra:
3/4 mango
1/2 äpple, gärna sött
2 skedar majonäs
1 sked creme fraishe
 
Laxröra:
100 g kallrökt lax
3 ägg
2 skedar majonäs
2 skedar creme fraishe
Lite klippt dill
 
Grön linsröra:
2 skedar grön linsröra
1 sked creme fraishe
 
Garnering:
250 g oskalade räkor
2 ägg
Vindruvor
Körsbärstomater
Salladsblad
Citron
Dill
 
Gör så här:
Fetaoströran:
Hacka oliverna och rödlöken i små bitar. Mosa fetaosten och blande den med creme fraishen. Häll ner oliverna och rödlökenb och blanda väl.
 
Mimosaröran:
Hacka mangon och äpplet i små bitar och blanda dem med majonäsen och creme fraishen.
 
Laxröran:
Koka äggen och låt dem svalna. Hacka dem och laxen i små bitar. Blanda dem med majonäsen och creme fraishen. Klipp ner lite dill och smaka av.
 
Grön linsröra:
Gör grön linspastej och blanda med creme fraishe.
 
Lägg ut fyra bitar bröd och bred ut fetaoströran. Lägg på fyra nya brödbitar och bred ut mimosaröran. Lägg ut fyra nya bitar bröd och bred ut laxröran. Lägg ut de sista fyra bitarna bröd och bred på den gröna linsröran.
Garnera.
 
Smaklig måltid!
 
Tips: Smörgåstårtan blir godare om den har fått stå en stund inann den serveras, gärna över natten. Har man inte möjlighet att göra den dagen innan kan man, om man ändå vill ha den lite saftigare, droppa lite citronsaft på varje brödskiva innan man breder på rörorna.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0