Teriyakilax

Det här receptet kommer också från min man. Eftersom det är så gott så vill jag dela med mig av denna enkla och goda rätt. Notera att jag använder ganska så mycket olja just för att jag har en platt panna. I en wokpanna behövs säkert inte lika stor mängd olja.

Till två personer:
2 laxportionsbitar
1 dl rapsolja
3/4 dl ostronsås
1 msk kinesisk ljus soja
1 skvätt mörk sirap
Teriyakikrydda efter behag. Var inte rädd för att krydda! Kryddan är inte alls speciellt het.
1 dm purjolök
3 morötter
1/2-1 paprika, gärna röd eller gul
1/2 färsk broccolibukett
8-10 färska champinjoner

Gör så här:
Låt laxbitarna tina en aning innan tillredning.
Häll rapsolja, ostronsås, soja, sirap och teriyakikrydda i en wok- eller stekpanna med höga kanter (jag använder en traktörpanna).
Stek laxen på svag värme tills den är klar, och ställ in den sedan i ugnen på ungefär 50 grader så att den behåller värmen medans grönsakerna tillreds.
Skär morötterna i smala men långa bitar. Skär de övriga grönsakerna och champinjonerna i ganska stora bitar. Om så önskas kan mer teriyakikrydda tillsättas i den numera avsvalnade pannan.
Häll grönsakerna i pannan och rör om. Värm upp en platta och när den är på maxeffekt, woka grönsakerna på full effekt i 2-2,5 minuter.
Lägg upp på tallrik på en gång.

Jasminris passar bra att äta till.

Smaklig måltid.


 

Kommentarer
Postat av: Anette

Mmmm, det verkligen vattnas i munnen på mig! Men var köper du ostronsås och teriyakikrydda?

Svar: De köper jag på Coop Forum. Ostronsåsen brukar finnas vid den utländska maten. Det är en 750 ml flaska med en kvinna på framsidan som häller av samma flaska ner i en stor panna.Teriyakikryddan är en vanlig pulverkrydda med lite större silverlock som finns vid de övriga kryddorna - om det är en välsorterad butik.
Kul att du tycker det verkar gott! Det är det verkligen!! :-)
Sara Thomasdotter Berggren

2013-04-08 @ 20:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0