Tjock och krämig currysås
Här kommer ett recept på en riktigt god sås som passar bra till kyckling. Vill man skippa buljongen går det utmärkt att göra den vegansk. Idag gjorde jag den mjölkfri, men den blir något krämigare om man använder mjölk istället för havremjölk.
50g smör
3-4 msk vetemjöl (beroende på hur tjock man vill att såsen ska bli)
1/2 dl vatten
4 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
Curry efter behag
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt mjölet och rör om tills det blir som en liten "deg", beroende på hur mycket mjöl som tillsatts. Tillsätt vattnet och rör tills degen har blivit mer såsig. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt all mjölk. Rör om. När såsen har blivit lite varm, tillsätt buljongen och rör om. Tillsätt slutligen curryn och låt koka i tio minuter. Tillsätt mer curry om så önskas.
Den här såsen är en stor favorit bland mina barn!
Varsågoda!

Kommentarer
Trackback