Chokladfras

Det här är enkla och goda chokladbitar som går fort att göra. En mörkare choklad ger en mer exklusiv smak. Receptet är inspirerat av boken "Julgodis för små och stora sockerbagare" av Johanna Westman.
 
Du behöver:
150 g mörk choklad, gärna 70%
2,5 dl majsflingor
10-15 st katrinplommon
 
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Skär plommonen i mindre bitar och blanda med majsflingorna. När chokladen har smält helt hälles den över majsflingorna och katrinplommonbitarna. Blanda tills allt är täckt med choklad.
 
Bred ut smeten på en tallrik täckt med bakplåtspapper och ställ den svalt tills allt har stelnat. Skär upp chokladen i mindre bitar. Förvara chokladbitarna i kylskåpet.
 
Lycka till!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0