Färskost , 2 smaker
Att göra sin egen färskost är både enkelt och gott. Den här gången gjorde jag på mild yoghurt. Det blev både krämigt och en aning syrligt.
1 l mild yoghurt
Smak 1:
1/2 rödlök
Dill
Smak 2:
2 vitlöksklyftor
Persilja
Du behöver:
Trattar
Kaffefilter
Kärl att samla upp vasslen i
Gör så här:
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i kylskåp i 11 timmar.
(Vasslen som blir över går utmärkt att baka bröd på)
Smak 1: Hacka en halv rödlök fint och blanda med dill. Tillsätt halva mängden färskost.
Smak 2: Finhacka vitlöken och blanda med persilja. Tillsätt resten av färskosten.
Jättegott att ha på hembakat bröd!

Smak 1

Smak 2
Kommentarer
Trackback