Färskost , 2 smaker

Att göra sin egen färskost är både enkelt och gott. Den här gången gjorde jag på mild yoghurt. Det blev både krämigt och en aning syrligt.
 
1 l mild yoghurt
 
Smak 1:
1/2 rödlök
Dill
 
Smak 2:
2 vitlöksklyftor
Persilja
 
Du behöver:
Trattar
Kaffefilter
Kärl att samla upp vasslen i
 
Gör så här:
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i kylskåp i 11 timmar.
(Vasslen som blir över går utmärkt att baka bröd på)
 
Smak 1: Hacka en halv rödlök fint och blanda med dill. Tillsätt halva mängden färskost.
 
Smak 2: Finhacka vitlöken och blanda med persilja. Tillsätt resten av färskosten.
 
Jättegott att ha på hembakat bröd!
 
Smak 1
 
 
Smak 2
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0