Kikärts- och katrinplommonbollar med äggrakor
Jag vill gärna införa en mer vegetarisk kost för mina barn. Och idag hade jag turen att ha fantasin med mig. För barnen kallade jag dessa bollar för "Fe-bollar" Jag kommer göra dessa bollar fler gånger och kanske kommer jag på ett sätt att utveckla receptet.
Kikärts- och katrinplommonbollar, 20-25 st:
Kikärtor, 1 burk eller om man kokar själv, 1/4 kokta från 500g okokta
Katrinplommon, 15-25 stycken
Sesamfrö, ungefär 3 msk
Mixa samman allt tills det blir till en kletig massa. Forma till små bollar.
Äggrakor, 8 st:
Potatisar, 4 stora
Ägg, 1 st
Olja att steka i
Riv potatisarna fint. Tillsätt ett ägg och blanda samman. Stek i olja tills rakorna fått fin färg.
Servera tillsammans med en sallad.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback