Apelsintryffel

Här kommer ytterligare ett recept på tryfflar, grundade på samma recept som lakritstryfflarna. Istället för mörk choklad har jag använt vit. Den här tryffeln blir mjukare och sötare, riktigt gott till ett starkt kaffe.
 
200 g vit choklad
100 g mascarpone
4 msk florsocker
1 apelsin
Kakao
 
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Tvätta apelsinen noga och när skalet är torrt rives det i en liten skål. När chokladen har svalnat något rörs mascarponen, florsockret och det rivna apelsinskalet. Rör tills det blir en jämn smet. Låt blandningen stå i kylskåpet i ungefär två timmar.
Ta upp en bit tryffelsmet med hjälp av en sked och rulla till bollar, ganska fort eftersom smeten lätt smälter. Dessa rullas sedan i kakao. Förvara tryfflarna i kylskåpet.
 
Enkelt och underbart gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0