Lakritstryfflar
Att göra sina egna tryfflar är billigare än att köpa, men framför allt roligare! Dessutom kan man själv experimentrera med smaker och konsistenser.
Det här receptet grundar sig på ett recept jag hittat i Johanna Wesmans bok Julgodis - för små och stora sockerbagare. Jag älskar den boken!
200 g mörk choklad
100 g mascarpone
4 msk florsocker
8 st turkisk peppar karameller
Kakao
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Krossa de turkiska pepparkaramellerna i en mortel till ett fint mjöl. När chokladen har svalnat något rörs mascarponen, florsockret och den krossade turkiska pepparen i chokladen. Rör tills det blir en jämn smet. Låt blandningen stå i kylskåpet i ungefär två timmar.
Ta upp en bit tryffelsmet med hjälp av en sked och rulla till bollar. Dessa rullas sedan i kakao. Förvara tryfflarna i kylskåpet.
Enkelt och underbart gott!

Kommentarer
Trackback