Fiskbollar
Enkla och goda fiskbollar, som alternativ till stekt fisk.
400 g sej, tinad
1 ägg
2 msk ströbröd
2 tsk koncentrerad pressad citron
Örtsalt
svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här:
Dela den tinade fisken i bitar och lägg i mateberedare. Mixa till en slät färs.
Knäck ägget i en bunke. Häll ner ströbrödet, citronjuicen och kryddorna. Rör om. Tillsätt fiskfärsen och rör ordentligt till en jämn smet.
Forma fiskfärsen till lagom stora bollar. Blöt händerna, fiskbollarna släpper händerna lättare då.
Stek i lagom varm panna tills dess att bollarna är färdiga.
Smaklig måltid!
400 g sej, tinad
1 ägg
2 msk ströbröd
2 tsk koncentrerad pressad citron
Örtsalt
svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här:
Dela den tinade fisken i bitar och lägg i mateberedare. Mixa till en slät färs.
Knäck ägget i en bunke. Häll ner ströbrödet, citronjuicen och kryddorna. Rör om. Tillsätt fiskfärsen och rör ordentligt till en jämn smet.
Forma fiskfärsen till lagom stora bollar. Blöt händerna, fiskbollarna släpper händerna lättare då.
Stek i lagom varm panna tills dess att bollarna är färdiga.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback