Lax- och Halloumipaj

Ett experiment, en liten annorlunda laxpaj, som blev riktigt god!

Pajdeg:
125 g smör
3,5 dl rågsikt

Fyllning:
1 röd lök
20 körsbärstomater
200g halloumi
250g lax (tinad)
2 ägg
2 dl mjölk
ost
basilika
örtsalt
svartpeppar
olja

Gör så här:
Blanda ihop smöret och mjölet och knåda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i tio minuter på 200 grader.

Stek löken lite försiktigt i stekpannan och häll sedan ner den i det förgräddade pajskalet. Dela laxen i stora bitar och lägg dem på löken. Skär körsbärstomaterna mitt itu och fördela dem jämt i pajen. Stek halloumin tillsammans med basilika försiktigt på var sida. Lägg ner dem i pajen.

Blanda äggen och mjölken i en skål tillsammans med lite örtsalt och svartpeppar. Det behövs inte mycket salt eftersom halloumin är så salt. Häll äggstanningen över pajen och hyvla över några bitar ost.

Grädda pajen i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0