Lax- och Halloumipaj
Ett experiment, en liten annorlunda laxpaj, som blev riktigt god!
Pajdeg:
125 g smör
3,5 dl rågsikt
Fyllning:
1 röd lök
20 körsbärstomater
200g halloumi
250g lax (tinad)
2 ägg
2 dl mjölk
ost
basilika
örtsalt
svartpeppar
olja
Gör så här:
Blanda ihop smöret och mjölet och knåda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i tio minuter på 200 grader.
Stek löken lite försiktigt i stekpannan och häll sedan ner den i det förgräddade pajskalet. Dela laxen i stora bitar och lägg dem på löken. Skär körsbärstomaterna mitt itu och fördela dem jämt i pajen. Stek halloumin tillsammans med basilika försiktigt på var sida. Lägg ner dem i pajen.
Blanda äggen och mjölken i en skål tillsammans med lite örtsalt och svartpeppar. Det behövs inte mycket salt eftersom halloumin är så salt. Häll äggstanningen över pajen och hyvla över några bitar ost.
Grädda pajen i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter.
Smaklig måltid!
Pajdeg:
125 g smör
3,5 dl rågsikt
Fyllning:
1 röd lök
20 körsbärstomater
200g halloumi
250g lax (tinad)
2 ägg
2 dl mjölk
ost
basilika
örtsalt
svartpeppar
olja
Gör så här:
Blanda ihop smöret och mjölet och knåda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i tio minuter på 200 grader.
Stek löken lite försiktigt i stekpannan och häll sedan ner den i det förgräddade pajskalet. Dela laxen i stora bitar och lägg dem på löken. Skär körsbärstomaterna mitt itu och fördela dem jämt i pajen. Stek halloumin tillsammans med basilika försiktigt på var sida. Lägg ner dem i pajen.
Blanda äggen och mjölken i en skål tillsammans med lite örtsalt och svartpeppar. Det behövs inte mycket salt eftersom halloumin är så salt. Häll äggstanningen över pajen och hyvla över några bitar ost.
Grädda pajen i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback