Tacopaj
Den här pajen är så bra för den passar till alla! Den kan göras helt vegansk, vegetarisk eller hur köttig som helst om man så vill. Jag valde att göra en vegetarisk mjölkfri variant
Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3,5 dl rågsikt
Fyllning:
300g quornfärs, sojafärs eller köttfärs
1 gul lök
10 små champinjoner
4 tomater
2,5 dl sojayoghurt eller creme fraishe
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
rapsolja
(ost)
Gör så här:
Blanda smöret och mjölet och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet på 200 grader i tio minuter.
Stek färsen i rapsolja och tillsätt sedan tacokryddan och vattnet. Låt allting steka i ungefär 5-10 minuter. Häll färsen i det förgräddade pajskalet. Hacka löken och champinjonerna smått och stek tills de har blivit mjuka. Häll detta sen över färsen. Skär tomaterna i lagom stora bitar men ta bort inkråmet och kärnorna så att det inte bli så mycket vätska. Lägg tomaterna i en skål och blanda ner yoghurten eller creme fraishen. Häll sedan blandningen över pajen och bred ut så det täcker överallt. Om så önskas kan några bitar ost hyvlas och läggas på toppen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter.
Gillar man tacos gillar man garanterat denna paj!
God spis!

Kommentarer
Trackback