Tomatig Löksoppa
Rapsolja
1 stor gul lök
1 stor röd lök
2 morötter
8 st körsbärstomater
500 g krossade tomater
Vatten
2 dl okokta röda linser
Örtsalt
ev. Garam Masala
Gör så här:
Häll rikligt med rapsolja i en ganska stor kastrull. Hacka löken och fräs den i oljan i några minuter. Skala och skär morötterna i slantar. Fräs tillsammans med löken. Skär körsbärstomaterna mitt itu och häll ner i gryten. Tillsätt de krossade tomaterna och rör om. Häll i vatten, lika mycket som de krossade eller dubbelt så mycket beroende på hur tjock soppa som önskas.
Skölj de röda linserna och tillsätt dem i den kokande soppan. Låt koka tills linserna blivit mjuka. Smaka av med örtsalt och om så önskas Garam Masala.
Den här soppan är god att äta både med eller utan Garam Masala. Med bara örtsalt framhävs den söta smaken från löken. Tillsammans med Garam Masala blir den en mjuk smakupplevelse som passar riktigt bra med all lök. Soppan går alldeles utmärkt att göra som gryta och njutas tillsammans med ris.
Smaklig måltid!

1 stor gul lök
1 stor röd lök
2 morötter
8 st körsbärstomater
500 g krossade tomater
Vatten
2 dl okokta röda linser
Örtsalt
ev. Garam Masala
Gör så här:
Häll rikligt med rapsolja i en ganska stor kastrull. Hacka löken och fräs den i oljan i några minuter. Skala och skär morötterna i slantar. Fräs tillsammans med löken. Skär körsbärstomaterna mitt itu och häll ner i gryten. Tillsätt de krossade tomaterna och rör om. Häll i vatten, lika mycket som de krossade eller dubbelt så mycket beroende på hur tjock soppa som önskas.
Skölj de röda linserna och tillsätt dem i den kokande soppan. Låt koka tills linserna blivit mjuka. Smaka av med örtsalt och om så önskas Garam Masala.
Den här soppan är god att äta både med eller utan Garam Masala. Med bara örtsalt framhävs den söta smaken från löken. Tillsammans med Garam Masala blir den en mjuk smakupplevelse som passar riktigt bra med all lök. Soppan går alldeles utmärkt att göra som gryta och njutas tillsammans med ris.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback