Julbollar

Det här receptet kanske kommer lite fel i tiden, men jag kände ändå att jag var tvungen att utveckla det receptet jag testade under förra julen. Det blev inte alls lika bra som detta, så därför vill jag gärna dela med mig av det nu (trots att det är högsommar).
 
Du behöver:
100 g valnötter
1 dl solrosfrön
1 dl ströbröd
1 gul lök
2 ägg
40 kryddpepparkorn
Malen nejlika
Svartpeppar
Lite örtsalt
Grönsaksbuljong
Olja att steka i
 
Gör så här:
 
Mixa valnötter och solrosfrön till ett mjöl och häll blandningen i en bunke tillsammans med ströbröd. Mortla kryddpepparkornen fint och tillsätt i bunken tillsammans med svartpeppar, nejlika och lite örtsalt (eftersom de ska kokas i grönsaksbuljong). Var inte rädd för att använda nejlikan, men använd inte för mycket. Blanda väl. Mixa ägg och löken till en fin smet och tillsätt i bunken. Rör om väl och låt stå en stund så att smeten torkar lite.
 
Koka upp en kastrull med vatten och när det kokar - häll i grönsaksbuljong.
 
Rulla smeten till lagom stora bollar och koka dem i vattnet i ungefär 8-10 minuter. Lägg dem i ett durkslag och låt dem ligga och torka en stund innan bollarna steks. Vill man göra många kan man frysa ner dem efter att de kokats och sen bara steka dem när de ska ätas.
 
Valnöttera och kryddpepparkornen gör att bollarna får en lite köttig smak och konsistens, och passar bra på det vegetariska julbordet.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0