Rödbetsrakor

Om man gillar rödbetor gillar man garanterat dessa rakor. Ett alternativ till rårakor, som man kan äta som substitut till kött eftersom det är kikärter i dem.

Du behöver:
2 ägg
1 gul lök
4 normalstora potatisar
9-10 små rödbetor
1 påse kokade kikärtor (125 g okokta)
1 dl havredryck
0,5 dl ströbröd
Örtsalt
Vitpeppar
Olja att steka i

Gör så här:
Mixa ägg och lök till en fin smet. Mixa därefter kikärtorna så det blir fint hackade. Häll alltsammans i en bunke. Krydda. Riv potatis och rödbetor fint i en matberedare. Häll ner den rivan potatisen och rödbetorna i bunken och tillsätt havredrycken och ströbrödet. Rör om ordentligt så att allt blandar sig.

Värm en stekpanna och när pannan är riktigt varm, lägg i en rågad sked smet och platta till lite lätt. Sänk värmen ganska omgående, men stel rakorna på ganska hög värme. Stek ganska länge på första sidan, eftersom rårakorna lätt faller i sönder om man vänder dem för fort. När de väl har stelnat, går det bra att vända dem fram och tillbaka.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0