Fisksoppa

Det här är en underbar fisksoppa som jag blev bjuden på i glada vänners lag. Den är så god och jag vill gärna dela med mig av den! Jag har ändrat lite i receptet och satt min egen lilla prägel på soppan.
 
Du behöver:
1/2 liten purjolök
10 körbärstomater
1/2 gul eller röd paprika
3 bitar Alaska Pollock à 100 g
2 bitar lax à 125 g
5 tsk svart caviar eller tångcaviar
4 tsk frusen dill (eller färsk om så önskas)
Saften från 1/2 citron
1,25 liter vatten
2,5 dl havregrädde
Örtsalt
 
Gör så här:
Skär purjolöken, körsbärstomaterna och paprikan i stora bitar och lägg i en kastrull. Slå på vattnet och låt sjuda upp. Under tiden, skär fisken i ganska stora bitar (det går bra att använda fryst fisk också). När vattnet har sjudit en liten stund, runt några minuter. lägg i alaska Pollock-bitarna och låt soppan åter sjuda upp. Lägg därefter i laxbitarna och låt soppan återigen sjuda upp.
Tillsätt caviaren, citronsaften, dillen, havregrädden och örtsaltet.
Soppan ska aldrig koka, utan bara sjuda. Ta av soppan från värmen när fiskbitarna är klara.
 
God spis!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0