Gröna biffar
Goda gröna linsbiffar som är lätta att göra och som mättar gott. Dessutom är de goda att ha som hamburgare.
Du behöver:
1,5 dl gröna linser
1,5 dl havregryn
1 dl glutenfri mjölmix eller majsmjöl eller rismjöl
2 ägg
3 broccolibuketter, färska
15 g fryst dill (eller halva paketet)
1 liten gul lök
Svartpeppar
Örtsalt
Olja att steka i
Gör så här:
Koka linserna mjuka, häll av dem, skölj dem och låt dem stå och rinna av. Mixa havregryn till ett mjöl. Häll havremjölet i en bunke tillsammans med den glutenfria mjölmixen, örtsaltet och svartpepparn. Blanda.
Mortla de kokta gröna linserna så att större delen av dem mosas. Blanda sen ner linserna i mjölblandningen och rör om.
Mixa löken, äggen, broccolibuketterna och dillen och häll sedan detta i bunken tillsammans med de övriga ingredienserna. Blanda väl.
Forma lagom stora biffar i önskvärda storlekar. Hetta upp en panna och stek dem på ganska hög temperatur - vänd ofta.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback