Lasagne (vegansk)
Det här är en smakrik och krämig lasagne som dessutom går hem hos barnen!
Du behöver:
Lasagneplattor
1-1,5 dl Havregrädde
Rapsolja
Färsåsen:
2,4 dl röda linser
4 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1,4 dl havregrädde
500 gram krossade tomater
Örtsalt
Svartpeppar
Curry
Rapsolja att steka i
Vitsåsen:
5 dl havredyrck
2,5 dl havregrädde
0,5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1-2 msk rapsolja
Örtsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Olja en form.
Färssåsen:
Skölj och koka linserna i ungefär 10 minuter, tills de blivit riktigt genomkokta. Häll av dem och låt dem stå och droppa av.
Hacka lök, riv morötter och palsternackan. Fräs löken en stund i grytan och tillsätt sedan de rivna morötterna och palsternackan. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt de avdroppade linserna. Rör om och tillsätt sedan de krossade tomaterna och havregrädden. Smaka av med örtsalt, peppar och curry.
Vitsåsen:
Häll havredryck och havregrädde i en kastrull. Värm upp. Blanda vetemjöl och vatten ordentligt och tillsätt sedan i kastrullen. Häll ner lite rapsolja, en skvätt eller två. Rör om och låt koka upp. Låt koka/sjuda under omröring i ungefär 10 minuter. Smaka av med örtsalt.
Ihopsättning:
Häll lite vitsås i botten på den inoljade formen och lägg sedan över lasagneplattor. Häll på ytterligare vitsås och sedan färssås. Fortsätt sedan att lägga på lasagneplattor, vitsås och färssås tills formen är fylld. Avsluta med att lägga ett lager lasagneplattor och häll sedan havregrädde ovanpå tills alla plattor är ordentligt täckta.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 40-50 minuter.
Smaklig måltid!!
Du behöver:
Lasagneplattor
1-1,5 dl Havregrädde
Rapsolja
Färsåsen:
2,4 dl röda linser
4 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1,4 dl havregrädde
500 gram krossade tomater
Örtsalt
Svartpeppar
Curry
Rapsolja att steka i
Vitsåsen:
5 dl havredyrck
2,5 dl havregrädde
0,5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1-2 msk rapsolja
Örtsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Olja en form.
Färssåsen:
Skölj och koka linserna i ungefär 10 minuter, tills de blivit riktigt genomkokta. Häll av dem och låt dem stå och droppa av.
Hacka lök, riv morötter och palsternackan. Fräs löken en stund i grytan och tillsätt sedan de rivna morötterna och palsternackan. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt de avdroppade linserna. Rör om och tillsätt sedan de krossade tomaterna och havregrädden. Smaka av med örtsalt, peppar och curry.
Vitsåsen:
Häll havredryck och havregrädde i en kastrull. Värm upp. Blanda vetemjöl och vatten ordentligt och tillsätt sedan i kastrullen. Häll ner lite rapsolja, en skvätt eller två. Rör om och låt koka upp. Låt koka/sjuda under omröring i ungefär 10 minuter. Smaka av med örtsalt.
Ihopsättning:
Häll lite vitsås i botten på den inoljade formen och lägg sedan över lasagneplattor. Häll på ytterligare vitsås och sedan färssås. Fortsätt sedan att lägga på lasagneplattor, vitsås och färssås tills formen är fylld. Avsluta med att lägga ett lager lasagneplattor och häll sedan havregrädde ovanpå tills alla plattor är ordentligt täckta.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 40-50 minuter.
Smaklig måltid!!

Kommentarer
Trackback