Äppelkokt kyckling med curry och plommon
Jag har börjat inse det goda med att ha katrinplommon i maten. En naturtlig källa av sötma och jag tycker att det passar till det mesta.
Du behöver:
2 kycklingfiléer
2 - 2,5 dl äppeljuice
15 katrinplommon
Rapsolja att steka i
Kokosolja att steka i, ungefär 2 msk
Curry
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp en traktörpanna tillsammans med raps- och kokosolja. Dela kycklingfiléerna och lägg ner dem. Krydda dem på ena sidan, vänd dem och krydda på andra sidan och vänd sedan tillbaka dem. Låt dem steka en liten stund på vardera sida. Häll sedan över äppeljuicen och tillsätt katrinplommonen. Lägg över ett lock och låt stå och småputtra. Vänd då och då, tills kycklingen är helt genomstekt/genomkokt.
Klart!
Tips: Om man inte vill servera kycklingen direkt ur spadet utan lägga upp den på fat går det alldeles utmärkt att göra sås på spadet och det blir jättegott!

Kommentarer
Trackback