Plommonfylld köttfärslimpa

Idag lät jag fantasin flöda och detta blev resulatet!
 
Du behöver:
500 g köttfärs
1 ägg
2 små eller 1 stor gul lök
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vispgrädde
Örtsalt
Svartpeppar
20 katrinplommon
Lite vatten
Rapsolja
 
Gör så här:
Mixa ägget tillsammans med löken till en fin smet. Häll ner detta i en bunke tillsammans med ströbröd, örtsalt och svartpeppar. Rör om. Tillsätt kötrtfärsen och blandas väl tills allt ströbröd har absorberats av köttfärsen. Tillsätt till sist grädden och rör noggrant ner den.
 
Olja in en lagom stor ugnsfast form och lägg ner köttfärsen. Ta bort en liten bit av köttfärsen, som ska fungera som lock. Gräv ett litet hål i köttfärsen och lägg ner katrinplommonen. Täck med den lilla biten köttfärsen och forma allt till en rund kupol. Häll på lite vatten. Ställ in i ugnen på 200 grader i unegfär 40-50 minuter.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0