Tips: Polenta med kokosolja
Tidigare har jag serverat polenta till mina barn, men utan gott resultat. För några dagar sedan kom jag på den briljanta idén att tillsätta lite kokosolja och vips vad gott det blev! Ett riktigt hett tips!
Om du inte har lust att leta rätt hur man kokar polentagröt så kommer receptet här nedanför.
Du behöver:
1 l vatten
225 g polentagryn
2 msk kokosolja
Örtsalt
Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med örtsaltet och oljan. Tillsätt polentan långsamt under omröring. Sänk värmen och låt småputtra i några minuter. När det har blivit en ganska fast gröt, ställ åt sidan.
Blöt en stor tallrik. Häll polentan på den blöta tallriken och bred ut den så att den täcker hela tallriken. Låt svalna.
Skär sedan polentan i bitar och servera.
Kokosoljan förhöjer smaken på polentan och gör den godare. Jag har serverat polenta istället för ris, pasta eller potatis. Ett lite roligare och spännande alternativ till vad vi brukar äta. Och framför allt, mättande.
God spis!

Kommentarer
Trackback