Vegansk chokladkladdkaka
Det finns en massa olika veganska recept på kladdkaka. Därför valde jag att plocka lite från olika och använda tillsammans med mitt eget grundrecept.
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
150 g margarin
100 g (lite drygt) mörk blockchoklad
1 dl sojagrädde
Olja och ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull. Smält chokladen i vattenbad. Ställ att svalna något.
I en bunke, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och kakao. Blanda ordentligt. Tillsätt sojagrädden samt det smälta margarinet och den smälta chokladen. Blanda väl.
Olja in och ströbröda en form. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i ungefär 25-35 minuter.
Servera med havre- eller sojaglass eller grädde.
Njut!

Kommentarer
Trackback