Valnötsbollar

Detta recept grundar sig på mandelbollsreceptet. Jag testade att göra dem med valnötter istället. Eftersom jag inte hade lika mycket mängd valnötter som mandel minskade jag ner på vissa andra ingredienser. Valnötsbollarna är de närmsta jag kommit i smak när det gäller köttimitation. Det blev riktigt lyckat! Det måste ni testa!
 
80 g valnötter
1 dl ströbröd
1 röd lök
2 ägg
Svartpeppar
Olja att steka i
1 sked gönsaksbuljong att koka bollarna  i
 
Gör så här:
Sätt en kastrull med 1,5 liter vatten i att koka på spisen.
Mixa valnötterna till ett fint mjöl. Häll valmötsmjölet i en bunke och häll i ströbrödet och pepparen. Blanda.
Mixa äggen tillsammans med löken och häll ner det i bunken tillsammans med valnöttsblandningen. Blanda väl. Smeten är till en början ganska lös. Låt den stå i några minuter tills ströbrödet sugit åt sig av vätskan, så går det lätt att rulla till fina små bollar.
Gör inte bollarna för stora, eftersom de sväller under kokningen.
När vattnet kokar, häll i grönsaksbuljingen och rör om. Lägg i bollarna och låt dem koka i 6-8 minuter.
Fiska upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av en stund i en stor sil eller i ett durkslag innan de steks. Stek bollarna på medelhög värme tills de fått fin färg.
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0