Jordnötsbollar
Detta recept grundar sig på mandelbollsreceptet. Jag älskar detta receptet och speciellt eftersom det går att varieras så mycket! Den här gången testade jag att göra dem med saltade jordnötter istället. Jag har letat efter osaltade och orostade jordnötter men utan resultat. Och eftersom jag använde saltade jordnötter struntade jag att ha i buljong i vattnet när jag kokade bollarna.
100 g salta jordnötter
1,5 dl ströbröd
2 små gula lökar
3 ägg
Svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här:
Sätt en kastrull med 1,5 liter vatten i att koka på spisen.
Mixa jordnötterna till ett fint mjöl. Häll jordnötsmjölet i en bunke och häll i ströbrödet och pepparen. Blanda.
Mixa äggen tillsammans med löken och häll ner det i bunken tillsammans med jordnötsblandningen. Blanda väl. Smeten är till en början ganska lös. Låt den stå i några minuter tills ströbrödet sugit åt sig av vätskan, så går det lätt att rulla till fina små bollar.
Gör inte bollarna för stora, eftersom de sväller under kokningen.
Lägg i bollarna när vattnet kokar och låt dem koka i 6-8 minuter.
Fiska upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av en stund i en stor sil eller i ett durkslag innan de steks. Stek bollarna på medelhög värme tills de fått fin färg.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback