Mjölkfri rosmarinsås
Här kommer ett gott tips på en mjölkfri sås med smak av rosmarin, som dessutom passar bra till rödbetsrakorna.
Du behöver:
2 dl havredryck
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1-2 msk rapsolja (smaklös)
Örtsalt
Vitpeppar
Ljus soja, ungefär 1 msk
Ljus sirap, ungefär 1 tsk
Rosmarin
Gör så här:
Häll 1 dl havredryck i en kastrull och hetta upp. Blanda mjölet med 1 dl vatten i en liten burk och skak tills allt mjöl löst sig. När havredrycken har blivit varm i kastrullen, häll ner vatten/mjölblandningen och rör om. När blandningen tjocknat något i kastrullen, häll i den resterande dl vatten och havredryck och rör om tills allt löst sig. Koka i ungefär 5 minuter. Tillsätt oljan och rör om. Låt koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med örtsalt, vitpeppar, soja, sirap och rosmarin och låt koka ihop i ungefär 5 minuter. Klart!
God spis!

Kommentarer
Trackback