Bönsallad med avocado
Det här är en variant av Rödbetssallad med bönor som ju kan göras i hur många olika varianter som helst. Avocadon gör det hela naturligt krämigt.
Du behöver:
1 röd lök
2 avocado
1 påse kikärtor (av 125 g okokta)
1 påse kidneybönor (av 125 g okokta)
1 pkt fetaost
2 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 skvätt citronsaft
örtsalt
svartpeppar
Gör så här:
1 röd lök
2 avocado
1 påse kikärtor (av 125 g okokta)
1 påse kidneybönor (av 125 g okokta)
1 pkt fetaost
2 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 skvätt citronsaft
örtsalt
svartpeppar
Gör så här:
Hacka löken, skär avcadon och fetaosten i lagom stora bitar och blanda ner i en skål tillsammans med bönorna. Blanda vinegretten i en separat liten skål och krydda efter smak. Häll vinegretten över salladen. Låt salladen stå och vila en stund i kylskåp, då framträder smaken bättre.
Smaklig bönsalladsstund!

Kommentarer
Trackback