Solnötsbollar

De här jordnötsbollarna liknar de här, men med skillnaden att de innehåller solrosfrön. Nötbollarna kan ju varieras i receptet hur som helst, det är bara fantasin som sätter gränser!
 
Du behöver:
100-125 g salta jordnötter
0,5 dl naturella solrosfrön
1 gul lök
2 charlottenlökar
2 ägg
1,5 dl ströbröd
Vitpeppar
Olja till stekning
 
Gör så här:
 
Sätt på en kastrull med vatten för att koka de färdigrullade bollarna i.
Mixa jordnötter och slorosfrön till ett mjöl. Häll i en bunke tillsammans med ströbröd och vitpeppar. Blanda.
Mixa charlottenlöken med den gula löken och äggen till en fin smet. Häll över i bunken och rör om ordentligt. Låt stå och "torka" en stund. Rulla sen bollar av smeten och koka i vatten i ungefär 8-10 minuter.
Plocka upp bollarna och låt dem rinna av i en stor sil innan de steks försiktigt i stekpanna innan servering.
 
Tips, Vill man göra en stor sats kan man efter kokning frysa in bollarna för att ta fram och steka upp dem när de ska användas.
 
Lycka till!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0