Solbollar

En variant på solnötbollar (och alla de andra nötbollarna jag ofta gör hemma), för er som också fastnat för dem.
 
Du behöver:
187,5 g osaltade solroskärnor (eller ett halvt paket änglamarks osaltade solroskärnor)
1,5 dl ströbröd
2 ägg
2 små gula lökar
0,5 pkt frusen dill
Gurkmeja (mest för att få den gula färgen)
Rapsolja till stekning
1 grönsaksbuljongtärning
 
Gör så här:
Mixa solroskärnorna och häll dem i en bunke tillsammans med ströbröd och gurkmeja. Rör om.
Mixa löken, dillen och äggen till en fin smet. Häll detta i bunken tillsammans med det andra och rör om ordentligt. Rör ihop degen en liten stund och låt den vila innan bollar rullas.
Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning och när den löst sig, koka bollarna i ungefär 8-10 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt de vila en stund i en stor sil innan de steks.
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0