Kikärtsbiffar med keso
Detta är en variant på ost- och kikärtsbiffar, men med keso istället. En variant som blev riktigt lyckad! Testa gärna!
Du behöver:
1 påse kikärtor*
5 msk potatismjöl
2 små eller 1 stor gul lök
2 dl keso
1 ägg
Örtsalt
Svartpeppar
Spiskummin
Paprikapulver
Rapsolja att steka i
* Jag köper alltid torkade bönor/ärtor och kokar dem själv. Av 500 gram torkade bönor/ärtor får jag 4 påsar kokta.
Gör så här:
Mixa kikärtorna fint. Häll över dem i en bunke och blanda det väl med potatismjölet.
Tillsätt kryddorna och keson och rör om. Våga ta en del spiskummin, men inte allt för mycket. Paprikapulvret framhäver smaken väldigt bra.
Mixa ägget tillsammans med löken och häll över detta i bunken med de övriga ingredienserna. Låt smeten stå en stund.
Hetta upp en panna och klicka ut smeten i lagom stora biffar. Denna sats smet gav mig sex biffar.
Biffarna påminner lite i falafel i smaken och det passar utmärkt att äta dem tillsammans med en sås gjord på creme fraishe och chilisås.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback