Tips: Mandelburgare

Allt eftersom jag lagat mandelburgare har jag bytt ut en ingrediens, lagt till en annan eller använt mindre. Idag testade jag göra en ny variant av mandelburgare, trots att den inte skiljer sig nämnvärt från grundreceptet. Men det blev ändå så pass bra att jag vill dela med mig av det. Grundreceptet jag använde mig av kommer från mandelbollar, men med dessa skillnader:
 
100g mandel
1dl ströbröd (istället för 1,5 dl)
0,5 dl skalat sesamfrö (lagt till)
2 ägg (istället för 3)
1 gul lök
paprikakrydda (lagt till)
svartpeppar
buljong att koka i
olja att steka i 
 
Jag har upptäckt att paprikakrydda är en naturlig smakförstärkare som också ger maten en fin rödlätt ton. Efter denna upptäckt använder jag paprikakrydda flitigt i min matlagning.
 
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0