Fyllda tomater

Att fylla grönsaker är aldrig fel. Desa tomater blev lite "man tager vad man haver". Fyllningen kan annars varieras i oändlighet.  
 
Du behöver:
6 stora tomater
1 gul lök eller salladslök 
1 morot
200 gram kalkonfärs
3 dl matvete (okokt)
0,5-0,75 dl grädde/havregrädde
2 msk ketchup
1 skvätt äppelcidervinäger
salt och peppar
olja att steka i
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av topparna av tomaterna och gröp ur dem. Separera köttet från juicen. Stek färsen och koka matvetet. Hacka löken och riv moroten och stek tillsammans med färsen. Tillsätt tomatfruktköttet, ketchupen, vinägern och grädden och tillsist 1 dl av det kokta matvetet. Koka ihop färssåsen.  
Fyll tomaterna med råge och lägg på locket på tomaterna. Grädda dem i ugnen i ungefär 10-15 minuter. 
Servera dem med en god sallad, en kall vit sås och det överblivna matvetet. 
 
God spis!
 
 

RSS 2.0