Vitchokaldspäckad kladdkaka

Det här receptet var ett experiment - ett väldigt lyckat sådant. Jag hittade ursprungsreceptet i KRAVs lilla broschyr "Ta smaken tillbaka" men gjorde om det lite efter eget tycke och smak. Var så goda!
 
Du behöver:
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
100 g vit choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kmastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker poröst, tills det är nästan vitt. Mät upp vetemjöl och kakao i en tallrik och blanda ordentligt. Häll ner mjölblandningen i ägg/sockerblandningen och rör om, tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om ordentligt.
Klä en form med löstagbar botten med bakplåtspapper, eller smörj och bröa formen (vad man tycker är enklast). Häll ner smeten i formen och fördela den jämt. Bryt ner den vita chokladen i smeten och tryck ner den så att smeten täcker chokladen.
Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ungefär 20-25 minuter. Stick i kakan när den börjar bli färdig, den ska vara lösare i mitten än i kanterna.
Låt kakan svalna innan den tas ur formen, så att kakan hinner stelna lite innan servering.
 
Trevlig fikastund!
 
 
 

RSS 2.0