Vit kladdkaka med citron

Detta är en variant av en vanlig kladdkaka, men istället för kakao och choklad har jag använt vit choklad. Den blev supergod, så jag vil väldigt gärna dela med mig av receptet! Som grund har jag använt Vår kokboks kladdkakerecept, men sedan modifierat om det efter tycke och smak.
 
Jag använde en vanlig pajform (ingen springform).
 
Du behöver:
3 ägg
3 dl socker
150 g smör eller margarin
2,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 citron, saft och skalet
150 g vit choklad
Ströbröd
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna något, men inte alltför mycket, då den lätt stelnar.
Blanda ägg och socker i en bunke och rör ihop tills dess att sockret löst sig.
Blanda vetemjöl och vaniljsocker i en annan bunke och rör ihop ordentligt.
I bunken med ägg och socker, blanda ner saften och skalet från en halv citron och den smälta vita chokladen. Rör sedan ner vetemjölsblandningen och till sist, rör ner smöret/margarinet. Rör om väl tills dess att allt smör löst sig.
 
Smöra en pajform och fördela ett jämt lager ströbröd i formen.
Häll ner smeten i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter.
Kladdkakan är väldigt kladdig och har inte stannat när man tar ut den ur ugnen, så låt den stå en stund innan den serveras.
Den går också bra att ätas kall.
 
Trevlig fikastund!
 
 
 
 

RSS 2.0