Vegansk chokladkladdkaka

Det finns en massa olika veganska recept på kladdkaka. Därför valde jag att plocka lite från olika och använda tillsammans med mitt eget grundrecept.

 

Du behöver:

2,5 dl vetemjöl

2,5 dl socker

1 tsk bakpulver

1 dl kakao

150 g margarin

100 g (lite drygt) mörk blockchoklad

1 dl sojagrädde

Olja och ströbröd till formen

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.  Smält margarinet i en kastrull. Smält chokladen i vattenbad. Ställ att svalna något.

I en bunke, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och kakao. Blanda ordentligt. Tillsätt sojagrädden samt det smälta margarinet och den smälta chokladen. Blanda väl.

Olja in och ströbröda en form. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i ungefär 25-35 minuter.

 

Servera med havre- eller sojaglass eller grädde.

Njut!

 

 

 

RSS 2.0