Köttbullekorvar

Lättlagade korvar som är roliga att äta.
 
Du behöver: 
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 gul lök
500 g blandfärs eller fläskfärs
120 g bacon
Örtsalt
Svartpeppar
Olja att steka i
 
Gör så här:
Häll ströbröd och kryddor i en bunke. Riv löken och knäck ägget i bunken och rör om. Låt svälla en stund. Tillsätt köttfärsen och rör ordentligt tills allt blandats väl.
Lägg en baconstrimma på en tallrik och rulla en bit köttfärs till en korv. Rulla sedan in köttbullekorven i baconet. Upprepa tills all köttfärs är slut.
Stek på medelhög värme och vänd korvarna ofta så att de inte blir brända. De serveras bäst till kokt potatis och brunsås.
 
Smaklig måltid!
 
 

Morotsbiffar

Goda och smakrika morotsbiffar som passar var dag!
 
Du behöver:
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
1/2 dl potatismjöl
1 påse kidneybönor (1/4 kokta bönor av 500 g torra)
2 gula lökar
1 ägg
7 morötter
Svartpeppar
Örtsalt
Timjan
Rapsolja att steka i
 
Gör så här:
Mixa havregrynen och ströbrödet till ett fint mjöl. Tillsätt potatismjöl och kryddorna.
Mixa kidneybönorna och tillsätt dem till mjölblandningen. Blanda.
Mixa löken och äggen och tillsätt. Blanda. Riv sedan morötterna fint. Tillsätt dem i blandningen och blanda väl.
Hetta upp en panna. Blöt händerna och forma smeten till biffar. Stek på medelhög värme och vänd ganska ofta.
Biffarna är jättegoda tillsammans med en frisk tzatziki. 
 
God spis!
 
 
 
 

Tofubiffar med sesam

Dessa biffar blev jättegoda och var relativt enkla att göra. Mätt blev man också, vilket ju alltid är bra!
 
Du behöver:
270 g naturell tofu
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 tsk gröncurrypasta
1-2 tsk soja
Rapsolja att steka i
Sesamfrön
 
Gör så här:
Mosa tofun ordentligt så att den blir finfördelad och häll i störbrödet. Riv löken och blanda den i en skål tillsammans med ägget, sojan och gröncurrypastan. Blanda. Blanda sedan de våta ingredienserna med de torra så att det blir till en fin smet.
Häll upp sesamfrön på en tallrik.
Forma lagom stora biffar och vänd dem i sesamfröna.
Stek på ganska hög värme och vänd ofta, så att biffarna inte blir brända.
 
Smaklig måltid!
 
 
 

RSS 2.0