Pepparkakstryffel

Kryddig tryffel med pepparkakans alla smaker. Inspiration till den här tryffeln har jag hämtat från en av Johanna Westmans kokbok.
 
Du behöver:
200 g mörk choklad
100-125 g färskost eller på mackan (veganskt)
1-2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malda nejlikor
0,5-1 tsk malen ingefära
4 msk florsocker
Hackade pepparkakor för att rulla i
 
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad. Blanda under tiden ner alla kryddor i florsockret. När chokladen är smält, blanda ner färskosten/på mackan och rör ordentligt tills färskosten smält. Rör sedan ner krydd/sockerblandningen. Smaka av tryffelsmeten och tillsätt ytterligare vissa kryddor om ökad smak av något önskas.
Låt vila under plast i kylskåpet i ungefär 2-3 timmar.
Hacka 8-10 pepparkakor fint. Forma tryffelsmeten till små bollar i önskvärd storlek och rulla tryfflarna i pepparkkassmulorna.
Förvara tryfflarna i kylskåp.
 
Lycka till!
 

Mockatryffel - underbart god

Mockatryfflar som smakar underbart och som dessutom är superenkla att göra! De kan göras helt mjölkfria om man så önskar.
 
Du behöver:
200 g mörk choklad
100-125 g naturell färskost (mascarpone, phipadelphia mm eller på mackan)
4 msk florsocker
5 tsk frystorkat kaffe
Kakao att rulla i
 
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad. Rör sedan försiktgt ner det frystorkade kaffet när chokladen är ordentligt varm, så att det mesta av kaffet smälter i chokladen. Rör sedan ner önskad mjukost tills allt löst upp sig. Rör tillsist ner florsockret i chokladblandningen. Låt vila under plast i kylskåpet i ungefär två till tre timmar.
 
Rulla till små bollar i önskvärd storlek som sedan rullas i kakao.
Förvaras i kylskåp.
 
Smaklig spis!
 
 

RSS 2.0