Lakritstryfflar (uppdaterat recept) och/eller Minttryfflar

Dessa tryfflar har jag redan publicerat en gång här, men nu lagom till jul förfinade jag receptet och upptäckte även att de går att göra helt mjölkfria.
 
Du behöver:
200 g mörk choklad
100-125 g mascarpone eller På mackan (oatlys "havremjukost")
4 msk florsocker
17 turkis peppar pastiller ELLER 1 polkagrisstång original
kakao
 
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite.
Mortla pastillerna ELLER polkagrisen till ett fint mjöl och blanda detta sedan med florsockret.
Rör försiktigt ner mascarponen/på mackan i den smälta chokladen och rör ordentligt. Rör sedan ner florsockerblandningen noga.
 
Ställ i kylskåpet att stelna i ungefär två timmar.
 
Forma tryffelsmeten till runda bollar i önskvärd storlek och rulla dem sedan i kakao. Förvaras svalt.
 
 
Lycka till!!
 
 
 

RSS 2.0