Grönsakswok med kokos

Att slänga ihop lite grönsaker och woka dem tillsammans med kryddor kan varieras i oändlighet. Jag slängde ihop en wok som blev så god att jag gärna vill dela med mig av den. Och självklart kan grönsakerna varieras efter tycke och smak.
 
Du behöver:
270 g tofu (naturell)
2 ägg
1 dm purjolök
1/3-1/2 zuccini
2-3 morötter
1 paprika
1 +1 tsk gröncurrypasta
soya
ostronsås
kokosolja
 
Gör så här:
Häll i kokosolja i ett litet värmetåligt kärl och värm upp oljan till friteringsvärme. Knäck två ägg i ett glas och rör om. Häll sedan lite av de vispa äggen ner i den varma oljan. Häll försiktigt, det kan skvätta. Låt äggen friteras i någon minut tills de är klara och lägg upp dem på en tallrik för att svalna.
Häll över oljan som blev kvar i en panna och tillsätt gröncurrypastan, soja och ostronsås. Hetta upp pannan och skär tofun i lagom stora bitar. Stek tofun ganska hårt i oljebandningen så att smaken riktigt tränger in. Häll sedan över tofun i en tallrik. Fyll på den tomma pannan med lite olja och kryddor. Ställ pannan åt sidan och skär grönsakerna i lagom stora bitar och häll i pannan och rör om - pannan är fortfarande avställd från plattan. Hetta upp en platta på max och när plattan är riktigt varm wokas grönsakerna i några minuter. Dela äggen i mindre bitar och tillsätt dem och tofun under den sista minuten och rör om ordentligt så att allting blandas väl.
 
Servera med ris.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0