Rotfruktsfräs med kokostofu

Rotfrukter och tofu i en fin och jämn smakblandning. Och inte heller är det svårt att tillaga.
 
Rotfruktsfräs
Du behöver:
5-6 medelstora rödbetor
4 morötter
10-12 små färskpotatis
1 gul lök
Rapsolja att steka i
örtsalt
 
Gör så här:
Skala och dela rödbetorna i lagom stora bitar och lägg dem i en kastrull med kokande vatten. Låt koka en stund och skala sen morötterna och dela dem i önskvärd storlek och lägg dem i samma kastrull. Borsta av potatisen och dela de potatisar som är större än de mindra och lägg i kastrullen. Låt alltsammans koka tills ritfruktena blivit lite mjukare. Häll av i durkskag. Låt ånga av en stund.
Skör löken i ringar.
Värm en stekgryta med rapsolja och häll i rotfrukterna, löken och örtsalt. Stek på hög temperatur och rör ofta. När rotsakerna fått önska stekyta är det klart.
 
 
 
Kokostofu (denna tofu finns även med i Grönsakswok med kokos)
Du behöver:
1 paket naturell tofu
1 msk kokosolja
1-2 tsk gröncurrypasta
1-2 tsk soja
 
Gör så här:
Skär tofun i lagom stora kuber. Värm en panna med kokosolja i botten. Tillsätt gröncurrypastan och sojan. Rör om och tillsätt tofun. Stek på medeltemperatur och rör ofta.
Tofun är klar när önskad stekyta uppnåtts.
 
 
Rotfrukterna passar riktigt bra med kokostofun. Testa och njut!
 
Smaklig måltid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0